29 szeptember 2014

Ruhatár készítés – (tweed)szövetkabát -Burda



 2013/10 Burda)

“Répa” fazonú kabát,eleje három részböl szabott,a felsö része az ujjával egybeszabott. Az alsó részénél pedig a zseb található.A háta 4 részböl áll.
Én ezt a fazont ,fekete-fehér mintás szövet anyagból(Tweed) álmondtam meg.Elég semleges,bármilyen szinhez horható a késöbbiekben.Szerencsére találtam is megfelelöt,a bélésnek pedig fekete vászon anyagot vásároltam .Bár a burdában nagy patentokkal záródik,én a gombok mellett döntöttem .
szövet kabát burda snitt alapján treboretta  2014  (2)

Kiszabtam a burdából a méretemhez illö szabásmintát(azoknak mondom akik nem tudják,hogy az egyes modellekhez több méret is tartozik),majd lefektettem az anyagot és kivágtam a darabokat belöle.Mivel mintás anyagot választottam,ügyelnem kellett arra,hogy  a minták minden oldalon megegyezö irányba fussanak,és a részek is úgy jöjjenek össze,ahogy a minta megkívánja.Tehát nem tudtam az egyes részek mindkét oldalát kiszabni egy idöben,hanem csak az egyik felét,majd ráfordítani a másik felét az anyagra és úgy igazítani,ahogy azon az oldalon futnak a minták. Elég aprólékos munka,de megérte.:)

szövet kabát burda snitt alapján treboretta  2014  (1)


Az elkészült kabátot pedig tegnap viseltem.A képeken nem látni,de a zseb is gombbal záródik.Mivel nem testhezálló fazonról van szó,  szükebb ruhadarabokkal tudtam csak elképzelni.
szövet kabát burda snitt alapján treboretta  2014  (4)
így ezeket választottam hozzá:
velúrbörcipö:walter bauer, nadrág:levis,öv:tommy hilfiger,pulcsi:amisu,nyaklánc:Törökországból.

Az anyagból még annyi maradt,hogy egy táskát is tudtam belöle készíteni .(Azóta már elkelt)


Minden jót nektek,Szép napokat. Mosolygó arc
XOXO_Heni

sztárokról "koppintva "

Mégtöbb kép az instagram-on: heniburger várlak szeretettel.