12 augusztus 2013

3 Bella Italia

/A képek az utazásunkról készültek: harmadik bejegyzés:2013.06.19 útközben és Manfredonia/
1
2

 3
DSC00015
DSC00018
DSC00027
DSC00031
DSC00032
DSC00033
DSC00034
Ha a nyaralási emlékekre gondolok,nagyon jó érzések kavarognak bennem.Mind ezt úgy elmesélni nektek és fotókkal illusztrálni az élményeket,ahogy akkor éppen megéltem nagyon nehéz feladat.
De mégis örülök ezeknek a beszámolóknak,hiszen ilyenkor ismét elövehetem a fotókat,és képzeletben ismét ott lehetek. :)
Mivel az elsö része az útiránynak spontán alakult(illetve csak az volt megtervezve,hogy a part mellett körbeutazzuk Olaszországot),így spontán jutottunk egyik településtöl a másikig.Csak bizonyos városok esetén néztem utána információknak és vásároltam könyveket,úgymint Pompei,Róma és az Amalfi partszakasz,amik a fö céljaink voltak.
Így a mai beszámolóm városa Manfredonia is a véletlen eredménye.Hogy mégtöbbet megtudjak róla,így én is elövettem a kisokos-t.Ebböl tudtam meg,hogy vannak magyar vonatkozásai is,mégpedig:
Manfredonia I. Lajos magyar király elsö nápolyi hadjárata során, 1348 tavaszán került magyar kézre. A város védelmére a király Zárai Istvánt nevezte ki, aki azután is sikeresen tartotta a várost Tarantói Lajos ellen, miután a magyar király elhagyta a Nápolyi Királyságot és ott uralma teljesen összeomlott. A nápolyi magyar uralom megszilárdítására Lajos Lackfi István erdélyi vajda vezetésével egy expedíciót küldött tengeri úton a Nápolyi Királyságba. A vajda vezette seregek 1348 késö öszén Manfredonia városában szálltak partra, ahonnan Foggia városa felé vonultak. Miután Lackfi belátta, hogy expedíciója nem hozott tartós sikereket, 1349 öszén Manfredoniában szállt hajóra Magyarország felé. I. Lajos nápolyi uralmának újbóli helyreállítására 1350 tavaszán egy második hadjáratot vezetett Itáliába. Ezúttal tengeri úton szállította csapatait, és seregével 1350. május 1-jén szállt parta Manfredonia városában. A magyar király érkeztének hírére Teano és Barletta városa is megadta magát.(infó:wikipedia)  

A város föbb látnivalói :a város erödítménye (Castello), amelyet a Stauffenek kezdtek el építeni, majd az Anjouk uralkodása idején fejezték be,valamint a 14. században épült San Domenico-templom és az 1117-ben román stílusban épült katedrális.


20/4
20/2





sztárokról "koppintva "

Mégtöbb kép az instagram-on: heniburger várlak szeretettel.